https://www.ikleeranders.nl/coaches-koedijk/jolande-meijer-van-putten/praktijk-kindercoaching-jolande/Wie ben ik?Kinderen hebben mij altijd geboeid. Daarom koos ik na de middelbare school voor een studie als leerkracht. Na mijn studie ben ik op basisscholen gestart met het individueel begeleiden van niet- Nederlandstalige kinderen. Ik kwam o.a. in aanraking met de uiteenlopende problematiek van de Vietnamese bootvluchtelingen. Je kunt daarbij denken aan slaapproblemen, scheidingsangst, trauma’s.

Omdat ik het individueel begeleiden van kinderen fascinerend vind, ben ik me gaan specialiseren als rugzakbegeleider. De afgelopen 9 jaar begeleidde ik op verschillende basisscholen in Alkmaar kinderen met problemen, die zo met extra hulp toch op het gewone basisonderwijs konden blijven. Kortom ik heb in al die jaren veel ervaring opgebouwd, die nu goed van pas komt in mijn werk als gediplomeerd kindercoach.

Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen onder begeleiding in staat zijn om zelf een oplossing voor hun probleem te vinden. Ieder kind heeft zo zijn eigen kwaliteiten die hij of zij daar voor kan gebruiken. Het is voor mij een uitdaging om samen met het kind daar naar op zoek te gaan.

Opleidingen:

  • Opleiding tot kindercoach/counselor, BGL en partners Hoofddorp.
  • Opleiding Psychosociale basiskennis, BivT Beverwijk.
  • Leraar Basisonderwijs (Pabo - Bergen Noord-Holland).
  • Coach-opleiding beelddenken "Opleidingscentrum Ik leer anders".